skarmklipp-2016-09-17-19-50-02

Ja denna regering och dess ministrar är ett stort skämt. Att vilja satsa pengar på att få ner brottsligheten är nog bra. Men håll i er nu..40 miljoner kronor???. Vore det inte bättre att lägga 10 miljarder till åt polisen istället och höja straffen rejält, straff som idag dels är alldeles för låga samt att det ges mängdrabatt åt dessa kriminella. Så här sa han idag.

 

Regeringen öronmärker 40 miljoner kronor per år i höstbudgeten till att förebygga brott. Bland annat ska en nationell och flera regionala samordnare utses som en del av ett ny brottsförebyggande handlingsplan.

Morgan Johansson, S, väjer inte för att lagstifta om att näringsliv och handel ska hjälpa till.

– Det första är att se till att det är rent och snyggt. Och är man med i ett sådant här samarbete kan det vara frågan om att finansiera ordningsvakter som ser till att hålla ordning på kvällar och helger, säger justitieministern.

Rent och snyggt? är detta att förebygga brottslighet? Dessa socialister har helt spårat ur och har definitivt inte någon som helst verklighetsförankring.

Regeringen arbetar just nu med ett nytt brottsförebyggande program som ska vara klart till årsskiftet. Det gamla är från tidigare justitieministern Laila Freiwalds tid, 1997.

Det funkade då men nya tider gör att det måste uppdateras, enligt justitieminister Morgan Johansson, S.

– Det räcker att tänka på den organiserade kriminaliteten. Då hade Sverige precis blivit medlemmar i EU, nu har vi varit det i nästan 20 år. Vi har haft en öppning när det gäller gränserna vilket innebär att tillgången på narkotika har ökat. Kriget i Bosnien gjorde att det kom ut många vapen i Centraleuropa, vilket har fått effekter även här. Det är trafficking med både narkotika och människor, säger Johansson.

Extrapengar öronmärks i höstbudgeten

Extrapengar ska öronmärkas i höstbudgeten som presenteras nu på tisdag. 15 miljoner kronor till Brå samt 25 miljoner kronor till regionala samordnare. Totalt 40 miljoner kronor ska varje år gå till det brottsförebyggande arbetet. Sen ska också en del av de 2 miljarder kronor som går till polisen användas. Pengarna ska bland annat gå till flera regionala och en nationell samordnare.

Jaha ska dessa starta nya hotlines som folk kan ringa till mellan 09.00-15.00 alla dagar utom helger som ingen svarar i ?

 

Som en del av arbetet besökte Morgan Johansson i veckan organisationen City i samverkan för att ta del av deras förebyggande arbete för att skapa trygghet i Stockholms city – ett samarbete mellan staden, polisen och näringsliv.

Kan han då inte studera hurdana fängelsestraffen är undrar vi?

Om två veckor reser han till New York på studiebesök. Där vill han hämta inspiration från en amerikansk modell där det lokala näringslivet tar ett stort ansvar.

– Hur förbättrar man stan, för att kunna minska brott och öka tryggheten? Det kan handla om så enkla saker som belysning, städning, ta bort klotter, se till att laga sönderslagna rutor eller att dammsuga fimpar. Det har stor betydelse att man känner att det är någon som bryr sig om platsen.

Johansson vill att kommunen och polisen ska samverka mer med näringslivet och frivilligorganisationer.

– Det första är att se till att det är rent och snyggt. Och är man med i ett sådant här samarbete kan det var frågan om att finansiera ordningsvakter som ser till att hålla ordning på kvällar och helger.

Rent och snyggt och väktare som gör polisens jobb. Ja välkommen till det nya Ankeborg för detta låter helt klart som ett skämt.

Läs hela artikeln på hatsajten: http://www.expressen.se/nyheter/regeringen-vill-satsa-brottsforebyggande/

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här