socionomfiffel-jpgSocionomer erbjuds tiotusentals kronor för att stå som föreståndare för HVB-hem. Boenden som de i praktiken inte ska arbeta på. Allt för att företagen ska kunna etablera sig i nya kommuner. Det kan SVT avslöja idag.

På ett diskussionsforum på Facebook söker företag helt öppet efter socionomer som är beredda att mot betalning skriva sig som föreståndare för HVB-hem. En underskrift som krävs för att företag som driver HVB-hem ska kunna etablera sig i kommunen.

Socionomerna erbjuds tiotusentals kronor för att skriva på papper. En del har erbjudits upp till 70.000 kronor för en namnteckning, enligt uppgift till SVT.

Tanken är inte att socionomerna ska arbeta på boendet, och företagen behöver endast deras namn för att kunna ansöka om att starta hemmet. Ett krav för att få driva HVB-hem är nämligen att föreståndaren är psykolog, socionom eller beteendevetare med minst 180 högskolepoäng. Läs vidare på http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/socionomer-erbjuds-pengar-for-att-sta-som-falska-forestandare-for-hvb-hem

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här