Köpenhamn. En minderårig pojke blev idag avslängd av tåget efter en biljettkontroll på sträckan mellan Köpenhamn C och Farum.

De två kontrollanterna ledde den ledsna pojken av på nästa station för att skriva ut böterna. 

Böterna uppgick till 750 DKK (ca 1000 DKK).  

Enligt vårt ögonvittne var pojken mycket ledsen och rädd och kontrollanterna körde en väldigt tuff stil emot pojken. Det absurda i det hela var att kontrollanterna skrev ut böter istället för att ringa till föräldrarna. Om samma händelse hade skett i Sverige på buss / tåg så hade barnet fått en tillsägelse på sin höjd och fått fortsätta sin resa.

Klimatet på tågen i Danmark jämfört med Sverige är skrattretande i jämförelse. I Sverige låter Skånetrafiken asylsökande utan biljett åka vidare gratis, detta då det är lönlöst skriva ut böter till en individ som saknar identitetshandlingar. En annan metod som många betalande resenärer har blivit mycket upprörda över är personer som åker på barnbiljett / familjebiljett i sällskap av 5 vuxna (reglerna säger Max 2 vuxna 3 barn). Som vår kära regering säger, vi ska inte ställa grupper mot varandra.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här