I Danmark har nu deras motsvarighet till Migrationsverket sammanställt siffror fram till dagens datum. Sedan ID-kontrollerna infördes 4/1 2016 så har totalt 4900 personer sökt asyl i Danmark. 

De individer som sökt asyl i Danmark uppger att det främsta skälet är att de saknar id-handlingar och att om de fick önska så skulle de vilja få möjligheten att söka asyl i Sverige då bidragen är mer frikostiga samt många släkt och vänner finns redan i Sverige. I Danmark råder en stark debatt där främst Vänstre tävlar i vilka ytterligare hårda förslag de kan driva igenom för att få så lite människor som möjligt att söka asyl i Danmark. Danmark har även varit otroligt kontroversiella då de tar i beslag kontanter / värdesaker om en individ har ett värde på sig som överstiger 3000 DKK.

Mobiltelefon , vigselring , och klocka får de dock behålla. Syftet är att de värdeföremål / kontakter som polisen tar i beslag ska hjälpa till finansiera den asylsökandes uppehälle i Danmark under asylprocessen. 

Vi kommer att följa upp detta framöver med en artikel som jämför reglerna / ersättningar mellan de nordiska länderna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här