Olle Lönnaeus, skriver en artikel i Sydsvenskan där han går igenom alternativen för och emot ålderbedömning av asylsökande ensamkommande som kan ha ljugit om sin ålder.

Det är skrämmande stort antal av de som kom under krisen 2015 som hade åldern 16-17 år när de registrerades och väldigt få som skrev in sig som över 18 år. Migrationsverket uppskattar att ca 70% har uppgivit fel ålder och kostat svenska skattebetalare ca 1 miljoner mer / flykting jämfört med om de hade använt sin riktiga ålder. Detta skapar även ytterligare problem då vuxna män blir satta tillsammans med riktiga barn i våra hög/gymnasieskolor. Personligen anser jag att 100% bör testas, och påvisas det att de har varit över 18 år vid ankomsten till Sverige så BÖR de utvisas då dels har uppgett en felaktig identitet men även genom detta begått bedrägeri mot svenska skattebetalarna.

http://www.sydsvenskan.se/2016-09-09/ar-det-etiskt-ratt-att-rontga-och-mata-manniskor-som-flytt-fran-krig-och-fattigdom

/Root

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här