I Fredags skrev tidningen Metro om den bestialiska gruppvåldtäkten som genomfördes i Fittja för över ett år sedan. Ett beslut togs 2017-11-10 om att om stämma de 5 gärningsmännen som är skäligen misstänkta för grovt våldtäkt alternativt medhjälp till våldtäkt, något tidningen Metro helt har glömt i sin artikel är ingen av de häktade männen är ”svenska” män. Utöver de 5 åtalade männen så kan så många som 20 varit inblandade i att våldföra sig på kvinnan fysiskt, analt, vaginalt och oralt?

Samtliga 5 män försattes på fri fot efter enbart 3 dygn i häkte 2016 och frågan är, finns det fler som blivit utsatta ?

Från stämningen som går att läsa här så har övergreppet gått till enligt följande

GROV VÅLDTÄKT (Ali, Demirkiran och Said) och MEDHJÄLP TILL GROV VÅLDTÄKT (Akhtar och Veselinovic) (5000-K992195-16)

Gärning Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said samt ytterligare okända gärningsmän har, tillsammans och i samförstånd, i ett trapphus tvingat målsäganden till samlag och/eller till att genomföra och/eller tåla en med samlag jämförlig sexuell

handling.

Tvånget bestod i att målsäganden hölls fast, att hon drogs i håret, att hennes huvud dunkades mot en trappa så att hon tappade medvetandet, att hennes kläder slets av, att hon fick slag och sparkar, samt att en kniv visades upp för henne samtidigt som hon blev tillsagd att vara tyst. Våldet har orsakat smärta, blodvite, ömhet, svullnad, hudmissfärgning och hudavskrapning.

Ali Abdimalik har därvid slagit eller sparkat målsäganden i ryggen samt genomfört oralt, analt och vaginalt samlag med henne.

Hakan Demirkiran har därvid hållit fast och slagit målsäganden samt genomfört oralt och analt samlag med henne.

Amir Said har därvid hållit fast målsäganden och dunkat hennes huvud mot en trappa samt genomfört oralt, analt och vaginalt samlag med henne.

Envar av Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said har i vart fall genomfört ovanstående samlag och/eller därmed jämförliga sexuella handlingar med målsäganden genom att otillbörligt utnyttja att hon på grund av ovanstående tvång, allvarlig rädsla och det numerära underläget befann sig i en särskilt utsatt situation.

Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic har främjat gärningarna med råd eller dåd genom att bidra till det numerära överläget, skratta och filma delar av händelsen med mobiltelefon.

Det hände den 14 augusti 2016 på XXX 8 i Fittja, Botkyrka kommun.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom våldet var särskilt allvarligt, då flera personer förgrep sig på målsäganden och deltog i övergreppet samt då gärningsmännen medhänsyntill tillvägagångssättet visade särskild hänsynslöshet och råhet.”

Frågan är när ska Sverige åtala de övriga 15 som utsatt kvinnan ?

2 KOMMENTARER

  1. Det enda sättet att skydda sig mot sånt här beteende är kollektiv bestraffning. Lagstyret och medborgeliga rättigheter var bara möjliga i nationalstaten, som inte längre finns. Tyvärr.

  2. Vi har fått höra nu under många år att vissa hitkommande inte tar någon hänsyn till kvinnor annat än som objekt att förnedra – nu visar det sej genom olika kampanjer att det gäller även andra s.k. män.
    Det knepiga är att även kvinnor deltar i dessa trakasserier – när ska det uppmärksammas? Förutom att även kvinnor har sina egna härskarmetoder när det gäller att förminska män och kvinnor – vi har kallat det för mobbing tidigare vilket fortfarande är ett stort problem både i skolan och i arbetslivet.

LÄMNA ETT SVAR