I helgen skedde en fruktansvärd gruppvåldtäkt på Gotland. En kvinna blev utsatt för övergrepp utav 6 män. Den värnlösa kvinnan sitter enligt tidningen Nyheteridag i rullstol.

Nyheteridag 

OBS : Missa inte vår senaste artikel om händelsen ”Gruppvåldtäkten på Gotland – Det juridiska dilemmat.

Ikväll protesterade de boende genom att promenera i grupp mot asylboendet på Gotland. Enligt lokal media promenader de boende till polishuset vilket inte stämmer. Ögonvittnen på plats som deltog i manifestationen och deltog i protesten samt bilder som vi fått visar tydligt att de gick till asylboendet.

Protesten hade som sitt syfte att protestera mot att åklagaren idag släppt de 5 misstänkta för dådet.

Den 30-åriga kvinnan ska enligt uppgift må mycket dåligt efter händelsen.

hela helsingland om händelsen
Enligt tidningen Hela Helsingland som inte var på plats så har protesttåget 

– Det var ett hundratal personer som träffades utanför Max och som sedan gick över till polisstationen och stod där en stund.

Att gå en ”sväng i Visby” när hela manifestationen och tåget syftade till att protestera mot det ökade våldet mot kvinnor i samhället. Sverige har under de senaste åren fått en markant säkerställd ökning av antalet anmälda sexualbrott och protesttåget idag visar att svenskarna orkar inte mer sexuella övergrepp mot kvinnor.

Enligt ögonvittnet och fotografen Camilla Sandelius som mailat oss nyheten så organiserade de sig 5 timmar för att kraftfullt visa folkets avsky mot händelsen.


Foto : Camilla Sandelius

Foto : Camilla Sandelius

LÄMNA ETT SVAR